Home > EINDREDACTIE > Alleen lukt het niet, samen wel
EINDREDACTIENIEUWSBRIEF

Alleen lukt het niet, samen wel

Mensen met zware problemen – schulden, maatschappelijk isolement – krijgen vaak moeilijk hun leven weer op de rit. Maar samen met lotgenoten lukt dit wel. Verslag van het eerste experimentele ervaringsjaar met Broedplaatsen Sociale Veerkracht in Amsterdam Noord, West en Zuidoost.

 

Vanuit de constatering dat mensen met zware problematiek veel kunnen hebben aan lotgenoten, ondersteunt en stimuleert Wikistad de ontwikkeling van zelfsturende groepen in Amsterdam Noord, West en Zuidoost. Dit doet ze op plekken van vertrouwen zoals vestigingen van de Voedselbank en buurtkamers. Deze fungeren als broedplaatsen van sociale veerkracht

De groepen werken aan zelf gekozen doelen op het terrein van zelfhulp en emancipatie, inzet voor de buurt en gezamenlijke inkomensvorming. Wat blijkt? In uiteenlopende situaties en op uiteenlopende wijze heeft deze manier van werken een zeer positief effect. Het geeft de groepsleden bovendien weer energie. En het levert een methodiek en een strategie op voor de toekomst.

 

Voor Alleen lukt het niet, samen wel deed ik de eindredactie.