Home > FOLDERS > Statushouders duurzaam aan het werk
statushouders
FOLDERSWEBTEKSTEN

Statushouders duurzaam aan het werk

Nederland wordt steeds diverser. En dat is goed nieuws. Want statushouders brengen nieuwe talenten en kwaliteiten met zich mee. Bovendien kunnen ze in bepaalde sectoren bijdragen aan het opheffen van personeelstekorten.

 

Grenzenloos Talent is een jong bedrijf dat statushouders wil helpen aan duurzaam werk. Om dit voor elkaar te krijgen wil het werkgevers, statushouders en gemeenten aan elkaar verbinden.

 

Werknemer met nieuwe mogelijkheden

Statushouders opnemen in je bedrijf of organisatie heeft veel voordelen. Om maar wat te noemen: je werft nieuwe talenten en kwaliteiten. Je kunt er eventuele personeelstekorten mee opheffen. En je kunt nieuwe klanten en cliënten beter aanspreken en aan je binden.

 

Verdiep je in cultuur en achtergronden

Maar talenten en kwaliteiten komen niet zomaar optimaal uit de verf. Als werkgever moet je samen met de gemeente statushouders wel kansen geven. Dit wil zeggen: daadwerkelijk plaats voor hen maken binnen jouw organisatie en hen begeleiden tot volwaardige werknemers en zelfredzame burgers. Hoe je dat doet?

Toverwoorden zijn: je openstellen en je verdiepen in hun achtergronden en cultuur. Met aandacht voor taalonderwijs, scholing, werkervaringsplaatsen en huisvesting. Een integrale aanpak waarbij ook doelgerichte samenwerking tussen diverse uitvoeringsorganisaties van groot belang is.

 

 

Opdrachtgever: Grenzenloos Talent.

Opdracht: schrijven en productie website en folder.