Home > JAARBOEK > Hogeschool Leiden, Expertisecentrum Jeugd
Expertisecentrum Jeugd Hogeschool Leiden (jaarboek)
JAARBOEK

Hogeschool Leiden, Expertisecentrum Jeugd

Het werk van professionals in jeugdzorg, jeugdhulpverlening en onderwijs is drastisch aan het veranderen. Niet langer de specialismen en de sectoren staan centraal, maar aandacht voor de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Dit vraagt om een holistische benadering met nieuwe kennis, vaardigheden en kwaliteiten.

 

In het Expertisecentrum Jeugd van de Hogeschool Leiden werken negen lectoraten intensief samen met professionals in de sectoren welzijn, zorg, onderwijs, hulpverlening, gezondheidszorg en politie en justitie. Door het verbinden van de disciplines van deze lectoraten verwerft het Expertisecentrum Jeugd nieuwe kennis en inzichten en verrijkt hiermee leraren, sociaal werkers, hbo-psychologen, hun beroepspraktijken en -opleidingen.

Samen voor Jeugd is het jaarboek 2015 dat ik schreef in opdracht van het Expertisecentrum Jeugd. Hiervoor interviewde ik een jongere in de jeugdzorg, lectoren, leidinggevenden, docenten, onderzoekers, wetenschappers en studenten.

Samen voor Jeugd richt zich op een ieder die nieuwsgierig is naar en zich wil laten inspireren door het werk en de ambities van het Expertisecentrum Jeugd en zijn lectoraten. Voor mensen die betrokken zijn bij de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren en zich op dit vlak willen blijven vernieuwen.

 

Voor dit jaarboek deed ik tevens de eindredactie.

Grafisch ontwerp: Elsbeth Horneman.